Menu Sluiten

Ontvang rente met een spaarrekening bij een Bitcoin bank

bitcoin bank

Zoals normale banken rente uitbetalen, doen sommige bitcoin banken dat ook. Je kan dus een spaarrekening nemen bij Bitcoin bank en een leuke rente ontvangen over je bitcoins.

In de fiat wereld zijn de rentes enorm laag, omdat centrale banken continu met de geldhoeveelheid rommelen. De vrije markt is totaal verstoord en voor spaarders valt er bijna niets meer te behalen. Bovendien heb je met fiat ook nog eens inflatie, waardoor er uiteindelijk onder de streep niets over blijft.

De tarieven bij een Bitcoin bank komen voort uit de vrije markt en zijn daarom veel hoger. De meeste banken betalen momenteel 5 tot 10% rente. Wanneer de volatiliteit van bitcoin te veel voor je is kan je er ook voor kiezen om rente te krijgen op stablecoins. De rente hierop is vaak zelfs nog hoger, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over de koersen.

Rentetarieven van Bitcoin banken vergelijken

rentetarieven bitcoin bank

Hieronder kan je de beste Bitcoin banken vergelijken, waar je een spaarrekening kan nemen en rente op je bitcoins kan krijgen. Bij al deze banken kan je ook geld lenen met bitcoins als collateraal. Behalve de tarieven kijken we ook naar ondersteunde crypto valuta’s en en andere belangrijke aspecten.Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

Your Text

RENTE BITCOIN 

RENTE ETHEREUM

RENTE STABLECOIN

RENTE FIAT

RENTE GOUD TOKEN

ALTCOINS

LENING RENTE

LENING FEE

LENING APR

COLD STORAGE

EIGEN TOKEN

CREDIT CARD

UITBETALING RENTE

MEER INFORMATIE

KORTING

BLOCKFI

8.6 %

PER JAAR

6.00 %

4.5 %

8.6 %

N/A

N/A

ETH - LTC

VANAF 4.5 %

1 - 2 %

VANAF 5.5 %

GEMINI

N/A

GEPLAND

MAANDELIJKS

NVT

CELSIUS

 11.90 %

PER JAAR

6.20 %

6.20 %

11.90 %

N/A

3.04 %

VEEL

VANAF 1.0 %

0 %

VANAF 1.0 %

BITGO

CEL

N/A

WEEKELIJKS

Gebruik onze code 12898648af en ontvang $20 BTC als je $200 of meer stort en een maand laat staan

NEXO

10.0 %

PER JAAR

5.0 %

5.0 %

10.0 %

10.0 %

BINNENKORT!

N/A

VANAF 5.9 %

0 %

VANAF 5.9%

BITGO

NEXO

JA

DAGELIJKS

NVT

*Bitcoin is erg volatiel, maar je hebt geen last van inflatie. Stablecoins en fiat zijn stabiel, maar wel onderhevig aan inflatie. Goud tokens zijn redelijk stabiel en hebben geen inflatie. Door te combineren kan je een stabiel pakket samenstellen met een hoge rente en opwaards potentieel.

*De Lening APR is de rente plus de fee. Dit is dus het jaarlijkse rentepercentage wat wordt betaald op een lening.

*Zowel Gemini als BitGo zijn de beste in de industrie als het gaat om crypto valuta’s in cold storage bewaren.

De beste Bitcoin banken

beste bitcoin banken

De Bitcoin banken die we hierboven vergeleken hebben zullen we hieronder bespreken. Ze zijn alle drie volledig gereguleerd, dus ze voldoen aan alle wettelijke eisen. Dit betekent wel dat je de KYC procedure moet doorlopen om een rekening aan te maken.

Zodra je een rekening hebt geopend kan je geld storten en begin je rente te ontvangen. Als je geld gestort hebt kan je kan je dit ook als onderpand gebruiken om een lening mee af te sluiten.

BlockFi

blockfi

BlockFi is gevestigd in New York en gebackt bij grote jongens in de industrie, zoals Galaxy Digital, Fidelity, Coinbase Ventures and Morgan Creek Digital. De opslag van cryptovaluta’s is uitbesteed aan Gemini, één van de bekendste en meest gerespecteerde exchanges in de VS, die bovendien nog nooit gehackt is.

Met de spaarrekening van BlockFi kan je rente ontvangen op Bitcoin, Ethereum en USDG. Op BTC krijg je 5.1% rente, op ETH 3.6 en op USDG 8.6%. Geld lenen kan vanaf een APR van 6.5%.

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Celsius

celcius

Celsius is een bitcoin bank waar je rente kan krijgen op bitcoins, stablecoins en een flinke hoeveelheid altcoins. Ook kan je hier een lening aanvragen met crypto valuta als onderpand. Celsius is opgericht door Alex Mashinsky, de uitvinder van VOIP (Voice Over Internet Protocol).

Celsius geeft 80% van de inkomsten terug aan de gemeenschap in de vorm van rente. Rentetarieven zowel voor sparen als voor lenen variëren nogal, maar zijn erg scherp. Als je het eigen token CEL gebruikt, krijg je een hogere rente. Voor cold storage wordt BitGo gebruikt. Als je bij het aanmelden bij Celsius onze code 12898648af gebruikt, minimaal $200 stort en het minstens een maand laat staan krijg je $20 BTC gratis!

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Nexo

nexo

Nexo is gevestigd in Zwitserland en is opgericht door Credissimo, een fintech onderneming met ervaring in de industrie vanaf 2007. Bij Nexo kan je 8% rente krijgen op zowel fiat als stablecoins en een lening afsluiten vanaf 5.9% APR.

Nexo heeft bovendien een eigen token, waarmee je meedeelt in 30% van de winst van het bedrijf in de vorm van dividend. Nexo gebruikt ook BitGo voor de cold storage en is volledig gereguleerd.

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Een bitcoin spaarrekening

Bitcoin spaarrekening

Sparen is een belangrijk aspect van de economie en is helaas bijna onmogelijk gemaakt door het huidige financiele systeem. Sparen zorgt voor de accumulatie van kapitaal wat vervolgens weer tot een hogere welvaart leidt. De mogelijkheid tot sparen zorgt ervoor de vruchten van onze arbeid op latere leeftijd voor meer vrijheid en zekerheid zorgen en bovendien aan de volgende generatie nagelaten kunnen worden.

Bitcoin is momenteel nog erg volatiel, dat is een nadeel als je wil sparen. Toch is het superieur aan fiat, want de aanvoer van nieuwe bitcoins is strikt gelimiteerd, dus heb je geen last van inflatie. Als de markt voor bitcoin groeit zullen de koersbewegingen afzwakken en zal het veel beter geschikt zijn om te sparen dan fiat.

Bitcoin banken maken het weer mogelijk om te sparen zonder in absolute zin geld te verliezen door inflatie en bovendien een eerlijke hoge rente te krijgen. Als je de volatiliteit van bitcoin nog te hoog vind kan je ze combineren met stablecoins om de koersfluctuaties te stabiliseren. Bedenk wel dat de volatiliteit van bitcoin over het algemeen omhoog is!

Bitcoin bank VS reguliere bank

bitcoin rente rekening

Door de afwezigheid van concurrentie is het banken systeem verouderd en is de kwaliteit van de diensten in deze sector flink verloedert. Bitcoin banken zijn de eerste geduchte concurrenten die zich kenmerken door vernieuwing en klantgerichtheid. Uiteraard hebben reguliere banken nog het vertrouwen van de bevolking, maar door het agressieve monetaire beleid en de vele schandalen is dit hard aan het afnemen. 

Ondertussen neemt het positieve track record van de bestaande Bitcoin banken toe en tegelijk ook het vertrouwen in Bitcoin. Bij de reguliere banken wordt het risico langzaam groter, terwijl het bij de Bitcoin banken langzaam afneemt. Gezien de lage- en zelfs negatieve rente is het te verwachten dat steeds meer reguliere banken in de problemen zullen komen en steeds meer mensen het langzaam verliezen van hun koopkracht zat zullen worden. 

Bij een Bitcoin bank kan je kiezen voor digitale assets die immuun zijn voor inflatie en bovendien een hoge rente ontvangen. Hierdoor neemt de koopkracht flink toe. Als je nog niet voldoende vertrouwen hebt in deze nieuwe bedrijven kan je ervoor kiezen het langzaam af te tasten. Begin bijvoorbeeld met het stallen van een klein percentage van je vermogen en kijk het even aan.

Met het toenemen van het vertrouwen kan je het gestorte saldo ook langzaam toe laten nemen. Eén been in het oude systeem en één been in het nieuwe is misschien nog wel het veiligste: Je bent dan immers niet zo kwetsbaar als er wat met één van de systemen gebeurd. Bovendien heb je de kennis en ervaring om snel te kunnen handelen.

Dit zijn de grootste verschillen tussen een Bitcoin bank en een reguliere bank:

  • De rente op een bitcoin spaarrekening is veel hoger, omdat er geen manipulatie is van centrale banken.
  • De service van een Bitcoin bank is veel meer klantgericht en modern, omdat er veel meer concurrentie druk is in de vrije markt.
  • Om een lening af te sluiten hoef je geen credietwaardigheidscheck te doen als je bitcoin als onderpand gebruikt, omdat de bitcoin zelf al een garantie is. Hierdoor is een lening afsluiten super snel en gemakkelijk.
  • Bij Bitcoin banken is er geen boete als je de schuld vervroegd afbetaald

Aanvullende diensten van bitcoin banken

bitcoin bankrekening

De Bitcoin banken die we op deze site bespreken leveren behalve het bewaren en uitlenen van geld ook nog andere diensten. Zo kan je vaak gratis geld verzenden of kan je een credit card aanvragen. Ook in de spaarrekening kan je soms kiezen in welk valuta je betaald wil krijgen. Op die manier kan je een stabiele of stijgende valuta aanhouden en periodiek een ondergewaardeerde valuta ontvangen.

Wat zijn de risico’s van een bitcoin bank?

Fiat banken maken zich allemaal (legaal) schuldig a fractioneel bankieren en bitcoin banken kunnen dit ook doen. Het is daarom belangrijk om de ‘terms of service’ goed door te lezen en te kijken of ze aan ‘rehypothecation’ doen. 

Verder kunnen bitcoin banken het slachtoffer worden van een hack of failliet gaan. In deze situaties is het sterk afhankelijk van de bank of je hierdoor je geld zal verliezen. Vooraf onderzoek doen kan je helpen deze risico’s goed in te schatten.

Bitcoins uitlenen komt altijd met een risico. Wij raden dus ook aan om altijd het grootste deel van je bitcoins in eigen beheer op een hardware wallet te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *