Menu Sluiten

Ontvang rente met een spaarrekening bij een Bitcoin bank

bitcoin bank

Zoals normale banken rente uitbetalen, doen sommige Bitcoin banken dat ook. Je kan dus een spaarrekening nemen bij Bitcoin bank en een leuke rente ontvangen over je bitcoins. De bedrijven die wij hier bespreken zijn echter niet altijd officiële banken met een vergunning, maar fintech bedrijven die financiële diensten verlenen zoals banken dat ook doen. Daarom noemen we ze Bitcoin banken.

In de fiat wereld zijn de rentes enorm laag, omdat centrale banken continu met de geldhoeveelheid rommelen. De vrije markt is totaal verstoord en voor spaarders valt er bijna niets meer te behalen. Bovendien heb je met fiat ook nog eens inflatie, waardoor er uiteindelijk onder de streep niets over blijft.

De tarieven bij een Bitcoin bank komen voort uit de vrije markt en zijn daarom veel hoger. De meeste banken betalen momenteel 5 tot 10% rente. Wanneer de volatiliteit van bitcoin te veel voor je is kan je er ook voor kiezen om rente te krijgen op stablecoins of goudtokens. De rente hierop is vaak zelfs nog hoger, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over de koersen.

Rentetarieven van Bitcoin banken vergelijken

rentetarieven bitcoin bank

Hieronder kan je de beste Bitcoin banken vergelijken, waar je een spaarrekening kan nemen en rente op je bitcoins kan krijgen. Bij al deze banken kan je ook geld lenen met bitcoins als collateraal. Behalve de tarieven kijken we ook naar ondersteunde crypto valuta’s en en andere belangrijke aspecten.

*1 Dit zijn de tarieven als je 10% van je assets in Nexo token hebt en de rente in Nexo token laat uitbetalen. Hiervoor krijg je in totaal 3% extra rente. Nexo tokens kan je HIER kopen.

Aanbieder

Rente BTC

Rente USD

Lening

Service

Bonus

Rating

Open Rekening

8%

12%

Vanaf 5.9%

Lending, Exchange, Credit card, Dividend, Altcoins

Ontvang voor 25 dollar BTC nadat je 100 dollar gestort hebt

5.1%

13.3%

Vanaf 0.75%

Lending, Altcoins

Gebruik code 12898648af en ontvang voor 50 dollar BTC als je 400 dollar stort en een maand laat staan

6%

8.6%

Vanaf 6.5%

Lending, Exchange, Credit card, Altcoins

Gebruik code caf7367f en ontvang 10 dollar BTC als je 100 dollar stort 

De beste Bitcoin banken

beste bitcoin banken

De Bitcoin banken die we hierboven vergeleken hebben zullen we hieronder bespreken. Ze zijn alle drie volledig gereguleerd, dus ze voldoen aan alle wettelijke eisen. Dit betekent wel dat je de KYC procedure moet doorlopen om een rekening aan te maken Als je dat niet wil kan je voor Bitcoin DeFi kijken.

Zodra je een rekening hebt geopend kan je geld storten en begin je rente te ontvangen. Als je geld gestort hebt kan je kan je dit ook als onderpand gebruiken om een lening mee af te sluiten.

BlockFi

blockfi

BlockFi is gevestigd in New York en gebackt bij grote jongens in de industrie, zoals Galaxy Digital, Fidelity, Coinbase Ventures and Morgan Creek Digital. De opslag van cryptovaluta’s is uitbesteed aan Gemini, één van de bekendste en meest gerespecteerde exchanges in de VS, die bovendien nog nooit gehackt is.

Met de spaarrekening van BlockFi kan je rente ontvangen op Bitcoin, Ethereum en USDG. Op BTC krijg je 6% rente, op ETH 3.6 en op USDG 8.6%. Geld lenen kan vanaf een APR van 6.5%.

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Celsius

celcius

Celsius is een bitcoin bank waar je rente kan krijgen op bitcoins, stablecoins en een flinke hoeveelheid altcoins. Ook kan je hier een lening aanvragen met crypto valuta als onderpand. Celsius is opgericht door Alex Mashinsky, de uitvinder van VOIP (Voice Over Internet Protocol).

Celsius geeft 80% van de inkomsten terug aan de gemeenschap in de vorm van rente. Rentetarieven zowel voor sparen als voor lenen variëren nogal, maar zijn erg scherp. Als je het eigen token CEL gebruikt, krijg je een hogere rente. Voor cold storage wordt BitGo gebruikt. Als je met het aanmaken van een account code 12898648af gebruikt krijg je voor 50 dollar gratis BTC als je minstens voor 400 Dollar crypto stort en het een maand laat staan.

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Nexo

nexo

Nexo is gevestigd in Zwitserland en is opgericht door Credissimo, een fintech onderneming met ervaring in de industrie vanaf 2007. Bij Nexo kan je 8% rente krijgen op de meeste crypto’s en wel 12% op zowel fiat als stablecoins. Verder kan je een lening afsluiten vanaf 5.9% APR.

Nexo heeft bovendien een eigen token, waarmee je meedeelt in 30% van de winst van het bedrijf in de vorm van dividend. Nexo gebruikt ook BitGo voor de cold storage en is volledig gereguleerd.

OPEN REKENING  MEER INFORMATIE

Een bitcoin spaarrekening

Bitcoin spaarrekening

Sparen is een belangrijk aspect van de economie en is helaas bijna onmogelijk gemaakt door het huidige financiele systeem. Sparen zorgt voor de accumulatie van kapitaal wat vervolgens weer tot een hogere welvaart leidt. De mogelijkheid tot sparen zorgt ervoor de vruchten van onze arbeid op latere leeftijd voor meer vrijheid en zekerheid zorgen en bovendien aan de volgende generatie nagelaten kunnen worden.

Bitcoin is momenteel nog erg volatiel, dat is een nadeel als je wil sparen. Toch is het superieur aan fiat, want de aanvoer van nieuwe bitcoins is strikt gelimiteerd, dus heb je geen last van inflatie. Als de markt voor bitcoin groeit zullen de koersbewegingen afzwakken en zal het veel beter geschikt zijn om te sparen dan fiat.

Bitcoin banken maken het weer mogelijk om te sparen zonder in absolute zin geld te verliezen door inflatie en bovendien een eerlijke hoge rente te krijgen. Als je de volatiliteit van bitcoin nog te hoog vind kan je ze combineren met stablecoins om de koersfluctuaties te stabiliseren. Bedenk wel dat de volatiliteit van bitcoin over het algemeen omhoog is!

Bitcoin bank VS reguliere bank

bitcoin rente rekening

Door de afwezigheid van concurrentie is het banken systeem verouderd en is de kwaliteit van de diensten in deze sector flink verloedert. Bitcoin banken zijn de eerste geduchte concurrenten die zich kenmerken door vernieuwing en klantgerichtheid. Uiteraard hebben reguliere banken nog het vertrouwen van de bevolking, maar door het agressieve monetaire beleid en de vele schandalen is dit hard aan het afnemen. 

Ondertussen neemt het positieve track record van de bestaande Bitcoin banken toe en tegelijk ook het vertrouwen in Bitcoin. Bij de reguliere banken wordt het risico langzaam groter, terwijl het bij de Bitcoin banken langzaam afneemt. Gezien de lage- en zelfs negatieve rente is het te verwachten dat steeds meer reguliere banken in de problemen zullen komen en steeds meer mensen het langzaam verliezen van hun koopkracht zat zullen worden. 

Bij een Bitcoin bank kan je kiezen voor digitale assets die immuun zijn voor inflatie en bovendien een hoge rente ontvangen. Hierdoor neemt de koopkracht flink toe. Als je nog niet voldoende vertrouwen hebt in deze nieuwe bedrijven kan je ervoor kiezen het langzaam af te tasten. Begin bijvoorbeeld met het stallen van een klein percentage van je vermogen en kijk het even aan.

Met het toenemen van het vertrouwen kan je het gestorte saldo ook langzaam toe laten nemen. Eén been in het oude systeem en één been in het nieuwe is misschien nog wel het veiligste: Je bent dan immers niet zo kwetsbaar als er wat met één van de systemen gebeurd. Bovendien heb je de kennis en ervaring om snel te kunnen handelen.

Dit zijn de grootste verschillen tussen een Bitcoin bank en een reguliere bank:

  • De rente op een bitcoin spaarrekening is veel hoger, omdat er geen manipulatie is van centrale banken.
  • De service van een Bitcoin bank is veel meer klantgericht en modern, omdat er veel meer concurrentie druk is in de vrije markt.
  • Om een lening af te sluiten hoef je geen credietwaardigheidscheck te doen als je bitcoin als onderpand gebruikt, omdat de bitcoin zelf al een garantie is. Hierdoor is een lening afsluiten super snel en gemakkelijk.
  • Bij Bitcoin banken is er geen boete als je de schuld vervroegd afbetaald

Aanvullende diensten van bitcoin banken

bitcoin bankrekening

De Bitcoin banken die we op deze site bespreken leveren behalve het bewaren en uitlenen van geld ook nog andere diensten. Zo kan je vaak gratis geld verzenden of kan je een credit card aanvragen. Ook in de spaarrekening kan je soms kiezen in welk valuta je betaald wil krijgen. Op die manier kan je een stabiele of stijgende valuta aanhouden en periodiek een ondergewaardeerde valuta ontvangen.

Wat zijn de risico’s van een bitcoin bank?

Fiat banken maken zich allemaal (legaal) schuldig a fractioneel bankieren en bitcoin banken kunnen dit ook doen. Het is daarom belangrijk om de ‘terms of service’ goed door te lezen en te kijken of ze aan ‘rehypothecation’ doen. 

Verder kunnen bitcoin banken het slachtoffer worden van een hack of failliet gaan. In deze situaties is het sterk afhankelijk van de bank of je hierdoor je geld zal verliezen. Vooraf onderzoek doen kan je helpen deze risico’s goed in te schatten.

Bitcoins uitlenen komt altijd met een risico. Wij raden dus ook aan om altijd het grootste deel van je bitcoins in eigen beheer op een hardware wallet te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarschuwing!Er Vind Een Enorme Liquidity Crisis Plaats Waarbij Verschillende Bedrijven Omvallen.

Door de crashende economie staan veel Bitcoin / Crypto bedrijven onder enorme druk door liquiditeitsproblemen en gaan sommigen zelfs failliet. Het is momenteel zeer riskant om je bitcoins bij een 3e partijen te stallen. Wij raden iedereen daarom aan om waar mogelijk alle bitcoins bij 3e partijen weg te halen en in zelf-custody onder te brengen tenminste tot de storm voorbij is. Door zelf je keys te veilig te bewaren kan je alle tegenpartij risico's uitsluiten!