Menu Sluiten

BlockFi – Een sterk groeiende internationaal georiënteerde Bitcoin bank

blockfi

BlockFi is een Bitcoin bank in New York, waar klanten van over bijna de gehele wereld terecht kunnen. Het bedrijf levert financiële diensten, waarbij het lenen en uitlenen van zowel fiat als crypto valuta’s centraal staat.

Je kan hier dus een mooie rente krijgen op je bitcoins en andere crypto valuta’s, maar ook een lening afsluiten, waarbij jouw crypto als onderpand wordt gebruikt.

Een blockFi spaarrekening openen

rente tarieven blockfi

Net als bij een reguliere bank heb je bij BlockFi de mogelijkheid om een spaarrekening te openen. Je kan hier BTC, ETH of GUSD storten en hierop een flinke rente krijgen. De tarieven zijn respectievelijk 5.1%, 3.6% en 8.6% per jaar en wordt maandelijks uitbetaald.

De flex optie

Je kan zelf kiezen in welke valuta je de rente wil ontvangen met de ‘flex’ optie. Je kan bijvoorbeeld USDG ontvangen over je bitcoins of ETH ontvangen over jouw USDG. Door in de bitcoin berenmarkt USDG aan te houden en de rente uit te laten betalen in BTC kan automatisch ‘dollar cost average’ doen. Omdat je USDG aanhoud blijft de waarde van je spaargeld stabiel, terwijl je elke maand ondergewaardeerde bitcoins verdiend!

Omdat de vraag naar rente rekeningen groter is dan de vraag naar leningen zijn de tarieven boven 5 BTC en 500 ETH een stuk lager. Op deze manier probeert BlockFi zo veel mogelijk mensen van een hoge rente te laten profiteren. Als (relatief) kleine spaarder ben je dus in het voordeel!

OPEN REKENING VERGELIJK AANBIEDERS

Een lening afsluiten bij BlockFi

lening blockfi

Ook kan je bij BlockFi een lening afsluiten en jouw crypto als collateraal inzetten. Je kan dus dollars of USDG lenen en Bitcoin of Ethereum tijdelijk aan BlockFi geven als onderpand. Hierdoor kan je geld ontvangen, zonder jouw bitcoins te hoeven verkopen. De rente is vanaf 4.5% en de fee is 1 tot 2%, dus vanaf 5.5% per jaar kan je al geld lenen.

De looptijd is standaard een jaar, maar versneld afbetalen of uiteindelijk verlengen is geen probleem. Maandelijks wordt alleen de rente betaald en de hoofdsom moet aan het einde van het contract betaald worden. Een uitgebreide kredietwaardigheidscheck is niet nodig, de crypto dient immers al als garantie. Een lening afsluiten is dus gemakkelijk en zo gebeurd.

De hoogte van het collateraal ligt aan de gekozen LVT ratio. Je kan kiezen tussen een LTV van 20%, 35% en 50%. Dit percentage geeft aan wat de waarde van de lening is ten opzichte van de waarde van het onderpand. Hoe lager de LVT, hoe lager het risico en hoe kleiner de kans op een margine call. 

VRAAG LENING AAN VERGELIJK AANBIEDERS

Over BlockFi

bedrijfsinformatie

BlockFi is in 2017 opgericht door Zac Prince, een vroege bitcoiner die al jarenlang werkzaam was in de lending industrie. Toen hij een huis wou kopen en zijn bitcoins had aangegeven in zijn financiële rapport, kwam hij er achter dat de waarde van zijn bitcoins door de bank niet erkent werd. Hij werd daarnaast ook nog eens aan extra onderzoek onderworpen, omdat het bezit van bitcoins volgens de bank verdacht is.

Hierdoor kwam hij op het idee om een bedrijf op te richten waar Bitcoin als collateraal kan dienen en bitcoiners dus wel een lening af kunnen sluiten op de waarde van hun bitcoins. Het bedrijf groeide erg snel en kon in no-time internationaal uitgerold worden. Bovendien kregen ze direct de berenmarkt van 2018 over zich heen en kon het model onder hoge volatiliteit in de praktijk getest worden.

BlockFi wordt gebackt door grote namen in de financiële wereld zoals Galaxy Digital, Susquehanna, Akuna Capital, Fidelity, Recruit Strategic Partners, ConsenSys Ventures, SoFi, Coinbase Ventures, CMT Digital en Morgan Creek Digital. Van deze investeerders halen ze regelmatig vele miljoenen op. De verwachting is dus dat BlockFi in de toekomst nog flink gaat groeien en een dominante speler zal blijven.

Wat maakt BlockFi uniek?

BlockFi, Celsius en Nexo zijn de drie grootste Bitcoin banken die alle drie bezig zijn een deel van deze sterk groeiende markt te veroveren. Alle drie hebben ze echter hun eigen focus en hun eigen strategie. Dit zijn de punten die BlockFi vooral uniek maken:

Traditioneel georiënteerd 

BlockFi heeft in de traditionele financiële wereld geld opgehaald en niet via een tokensale. Bovendien zijn ze gebackt door ervaren spelers uit de traditionele industrie en worden de processen vooral op de traditionele manier handmatig uitgevoerd. Het is dus vooral een traditionele financiële instelling die met nieuwe digitale assets aan de slag is gegaan. Als je sceptisch bent over DeFi en ICO’s is BlockFi verreweg de beste keus.

Bitcoin en USD georiënteerd

BlockFi ondersteund ook Ethereum en Litecoin, maar de focus is op Bitcoin en USD. Hoewel je op de concurerende platforms veel meer keus hebt, zorgt de beperking van het aantal coins bij BlockFi dat bepaalde risico’s ook beperkt zijn. Bovendien zal de misallocatie in het bedrijf veel kleiner zijn als Bitcoin uiteindelijk als enige relevante blockchain overblijft. Ben je dus een Bitcoin maximalist of heb je gewoon geen behoefte aan altcoins, dan is BlockFi de beste keus!

Enorme institutionele backing

BlockFi is gebackt door grote en gerespecteerde instituties van Wallstreet. Dit kan zowel als een voordeel als een nadeel gezien worden. Het voordeel is dat er een hoop ervaring en geld in het bedrijf gestoken zal worden en dat het bedrijf als een startup dus een zeer goede kans maakt om door te breken. Het nadeel echter is dat we doormiddel van Bitcoin juist het financiële systeem proberen te vernieuwen en dat traditionele Wallstreet spelers zich misschien bij het oude willen houden.

Hoe veilig is een account bij BlockFi?

is een account bij blockfi veilig

BlockFi bestaat nog niet zo lang, dus we moeten het nog als een startup behandelen. Dit betekent dat de kans dat het bedrijf faalt relatief groot is en dat kan er toe leiden dat je een deel van je spaargeld kwijt raakt. Het feit dat BlockFi door zoveel grote en gerespecteerde partijen gebackt wordt en dat ze erg goed door de berenmarkt van 2018 heen zijn gekomen geeft dan wel weer veel vertrouwen.

BlockFi is volledig gereguleerd onder de strenge wetgeving van New York, het voldoet dus net als een echte bank aan bepaalde eisen. Bovendien is er via reguliere methoden geld opgehaald voor de oprichting van het bedrijf. Er is dus geen ICO gedaan, waardoor het risico op het gebied van wetgeving ten opzichte van de concurrenten flink beperkt blijft. 

Alle crypto valuta’s die BlockFi in beheer heeft worden door Gemini in cold storage gehouden. Deze exchange heeft al een lang track record en is nog nooit gehackt. Bovendien zijn de crypto’s verzekerd. Het grootste risico is dus dat jouw geld verloren gaat omdat BlockFi failliet gaat of omdat jouw persoonlijke account gehackt wordt. Gebruik dus altijd 2FA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Krijg Tot Wel 20 Procent Rente Op Jouw Crypto!Ontvang Voor 25 Dollar Gratis Bitcoin Als Je Nu Een Account Aanmaakt, Je Account Verifieert En Daarna Voor $100,- Aan Crypto Stort En Het Ten Minste 30 Dagen laat Staan

Bij Nexo kan je tot wel 20% rente krijgen op je crypto's. Deze rente wordt dagelijks uitbetaald, dus je hoeft er geen jaar op te wachten! Daarnaast kan je ook verschillende cryptocurrencies wisselen bij de interne exchange van Nexo of geld lenen met crypto als onderpand. Je zal verbaasd staan hoe gebruiksvriendelijk en snel dit platform is. Als je nu een account maakt en 100 dollar stort krijg je bovendien nog eens 25 dollar gratis!