Menu Sluiten

Celsius – Een volledige Bitcoin bank in een gebruiksvriendelijke mobiele app

celsius

Celsius is een Bitcoin bank waar je rente kan ontvangen op je bitcoins en een grote hoeveelheid altcoins en stablecoins. Dezelfde crypto valuta’s kunnen ook als collateraal gebruikt worden om een lening af te sluiten. Celsius geeft 80% van de inkomsten die verdiend worden met de leningen terug aan degenen die het geld beschikbaar hebben gesteld via een spaarrekening. 

Door hier te sparen kan je dus de rente krijgen die normaal gesproken tussen de bank en de aandeelhouders verdeeld wordt. Bovendien heb je geen last van inflatie als je de juiste valuta kiest.

De spaarrentes zijn dus hoog en leningen relatief goedkoop. Door de constante fluctuatie in vraag en aanbod veranderen de tarieven wel vaak. Deze bank is alleen bereikbaar met een mobiele app, waarin je kan sparen, lenen en betalen. 

Een spaarrekening openen bij Celsius

rente celsius

Met een spaarrekening kan je rente krijgen op bitcoins, altcoins en stablecoins. Je kan bovendien Proof of Stake (PoS) coins staken. De rente op bitcoins is 8.43% als je voldoende CEL bezit en op stablecoins zelfs 10.27%. De rente op altcoins varieert per valuta, maar is gemiddeld rond de 4%. Als je het CEL token aanhoud of in CEL laat uitbetalen krijg je bovendien nog eens een leuke opslag.

Een spaarrekening aanmaken doe je door de app te installeren en de KYC informatie te uploaden. Vervolgens kan je geld storten en zal je gelijk elke week rente ontvangen. Je kan je geld opnemen of bijstorten wanneer je maar wil en bovendien gratis verzenden met CelPay. Als je met het aanmaken van een account code 12898648af gebruikt krijg je voor 50 dollar gratis BTC zodra je 400 dollar stort en het minstens een maand laat staan.

OPEN REKENING VERGELIJK AANBIEDERS

Een lening afsluiten bij Celsius

lening celsius afsluiten

Je kan een lening afsluiten van tussen de zes maanden en vier jaar. Je kan kiezen tussen een LTV van 25%, 33% en 50%. Bij een LTV van 25% betaal je 4.95% rente, bij 33% betaal je 6.95% rente en bij 50% betaal je 4.95% rente. De lening moet minstens 1500 dollar waard zijn.

Je kan de lening in de app aanvragen en het zal bijna direct verwerkt worden. Omdat je de crypto als onderpand in de app hebt staan is een kredietwaardigheidscheck niet nodig. Als je genoeg CEL tokens bezit kan je bovendien tot wel 30% korting krijgen. Als je met het aanmaken van een account code 12898648af gebruikt krijg je voor 50 dollar gratis BTC zodra je 400 dollar stort en het minstens een maand laat staan.

VRAAG LENING AAN VERGELIJK AANBIEDERS

Over Celsius

Celsius is in 2018 opgericht door Alex Mashinsky, een succesvolle zakenman die bekend staat om het uitvinden van VOIP. Zijn visie is dat alle financiële diensten in de toekomst op de blockchain plaats zullen vinden en noemt dat zelf MOIP (Money Over Internet Protocol).

Alex Mashinsky is het bedrijf uit pure passie begonnen, hij wil het bankensysteem wat alleen nog maar goed is voor de aandeelhouders teruggeven aan de gewone man. Daarom heeft hij beloofd 80% van de inkomsten aan de gemeenschap uit te betalen in de vorm van rente in plaats van aan de aandeelhouders.

Wat maakt Celsius uniek?

Celsius concurreert met andere bitcoin banken zoals BlockFi en Nexo. Toch zijn deze drie spelers uniek en hebben ze hun eigen visie en strategie. Dit zijn de belangrijkste punten waarop Celsius uniek is:

Altcoin georiënteerd

Celcius is erg gericht op altcoins. Het platform ondersteund een groot aantal altcoins en stablecoins en bovendien kan je PoS coins staken. Daarnaast heeft Celsius een eigen token. CEL is een ERC-20 token, boven op Ethereum. Door het aan te houden krijg je hogere rentetarieven en korting op leningen. Bovendien krijg je als eerste toegang tot nieuwe features. Voor de Bitcoin maximalisten is dit misschien een afknapper, terwijl de altcoin liefhebbers een hoop keus hebben. 

Gericht op vernieuwing

Celsius wil het proces zoveel mogelijk automatiseren om de diensten snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk te maken. Ook de verdeling van de inkomsten wordt door Celsius totaal over hoop gegooid. Waar bijvoorbeeld BlockFi de traditionele manier van financiele dienstverlening op de nieuwe digitale assets toepast, wil Celsius juist alles vernieuwen.

Gericht op de gemeenschap

Celsius probeert volop aan de gemeenschap te werken: Ze hebben een ambassadeurs-programma en belonen betrokkenheid. Ze proberen de spaarders als een soort gemeenschap neer te zetten die met zijn allen het platform mogelijk maken en verbeteren. 

CelPay

betalen met celpay

CelPay is een betaalmethode waarmee je gratis alle ondersteunde crypto valuta’s naar andere gebruikers van de app kan sturen. Celsius is de enige Bitcoin bank die we op deze site bespreken waarmee dat mogelijk is. Moet je vaak geld overmaken naar dezelfde personen en wil je hierop besparen? Zorg dan dat je beide de Celsius app geïnstalleerd hebt!

Hoe veilig is de Celsius app?

celsius veilig

De grootste risico’s van het stallen van jouw geld bij Celsius komen voort uit het gevaar van een hack van jouw persoonlijke account en eventuele mismanagement van het team. Celsius is pas sinds 2018 in bedrijf, dus moet zichzelf nog bewijzen. Een eventuele online bankrun zou tot het verlies van jouw spaargeld kunnen leiden.

Zolang het risico goed door het team gemanaged wordt is het risico klein. De crypto’s worden namelijk door BitGo in cold storage gehouden en zijn tot honderd miljoen dollar verzekerd. De kans dat je geld verliest door een hack op het platform zelf is dus nihil. Het is dus vooral zaak om het team te vertrouwen en je eigen account goed te beveiligen met 2Fa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang Voor $50 Gratis BTC Als Je Met Onze Code Een Celsius Account Aanmaakt!Met Een Celsius Account Kan Je Een Hoge Rente Op Crypto's En Stablecoins Ontvangen. Volg De Stappen Hieronder Om Voor $50 Gratis Bitcoin Te Ontvangen

Celsius Is een applicatie waarmee je een hoge rente kan ontvangen op verschillende crypto's en stablecoins of waar je geld kan lenen met jouw crypto als onderpand. Als je onze code 12898648af gebruikt bij het aanmaken van een account en minimaal $400 stort, krijg je voor $50 gratis bitcoin nadat je het een maand in je account hebt laten staan!

  1. Kopieer onze code: 12898648af
  2. Klik op de 'maak account' knop hieronder
  3. Volg de instructie en plak onze code als erom gevraagd wordt
  4. Stort voor minstens $400 crypto en laat het ten minste een maand staan