Menu Sluiten

Nexo – Een geautomatiseerde Bitcoin bank waar je kan sparen en lenen

nexo

Nexo is een Bitcoin bank gevestigd in Zwitserland. Je kan hier zowel rente krijgen op jouw digitale assets als een lening afsluiten met crypto als onderpand.

Deze Bitcoin bank is gefocust op automatisering en efficiëntie. een lening afsluiten dus gaat snel en gemakkelijk. 

Nexo is opgericht door Credissimo, een fintech bedrijf dat al sinds 2008 werkzaam is in de lending industrie en dus volop ervaring heeft.

Hoewel Nexo zelf een startup is, is er dus al meer dan tien jaar ervaring binnen het bedrijf. Dit is goed aan de beschikbare diensten af te zien!

Een spaarrekening openen bij Nexo

rente nexo

Na het openen van een account en opgeven van de KYC informatie kan je fiat, stablecoins of crypto valuta’s storten. Op dit moment betaald Nexo alleen rente op fiat en stablecoins, maar rente op BTC, ETH en XRP staat ook in de planning. De rente op fiat en stablecoins is momenteel 8% per jaar en wordt per dag uitbetaald. Als je vandaag geld stort krijg je morgen dus al rente!

Nexo is de enige aanbieder die rente op fiat geeft. De fiat valuta’s die ondersteund worden zijn EUR, USD en GBP. Een account bij Nexo kan dus als een echte bankrekening gezien worden, het grootste verschil is dat de rente vele malen hoger is. Je kan ook een Nexo creditcard aanvragen. Als je via ons een rekening opent krijg je voor 25 dollar gratis Bitcoin als je 100 dollar of meer stort!

OPEN REKENING VERGELIJK AANBIEDERS

Een lening afsluiten bij Nexo

lening afsluiten nexo

Je kan bij Nexo een lening afsluiten met een rente vanaf 5.9% per jaar. Dit wordt de Instant Crypto Credit Line genoemd. Je kan alle crypto valuta’s die door het platform ondersteund worden als onderpand gebruiken en hoe lager de volatiliteit van de specifieke valuta hoe hoger de LTV. Een oracle berekend automatisch en realtime wat een veilige LTV is en hoe hoog je collateraal dus moet zijn.

Omdat het gehele proces is geautomatiseerd en er geen credietwaardigheidscheck hoeft te worden gedaan, wordt een lening direct verwerkt en zal het geld direct naar je bankrekening overgemaakt worden. Je kan een lening in meer dan 45 verschillende fiat valuta’s ontvangen en het kan afbetaald worden met alle assets die door het platform ondersteund worden. 

Als je van de creditcard van Nexo gebruik maakt, zal je elke keer dat je ermee betaald automatisch een lening afsluiten die je vervolgens in de app kan managen en afbetalen. De creditcard is dus gekoppeld aan de instant crypto credit line.Als je via ons een rekening opent krijg je voor 25 dollar gratis Bitcoin als je 100 dollar of meer stort!

VRAAG LENING AAN VERGELIJK AANBIEDERS

Over Nexo

bedrijfsinformatie bitcoin bank

Nexo is in 2018 opgericht door Credissimo, een bedrijf dat toen al tien jaar ervaring in de lending industrie had. Sinds dien is het explosief gegroeid en neemt het aantal diensten en ondersteunde valuta’s snel toe. Met het uitrollen van de Nexo creditcard heeft het alles wat een normale bankrekening ook heeft, maar alles werkt sneller en de rentetarieven zijn stukken beter.

Nexo werkt samen met een groot aantal bedrijven en banken, waaronder grote namen zoals Coinbase, Revolut, HSBC, Nationwide, TransferWise, en Bittrex. Hierdoor kunnen ze overal ter wereld een goede service verlenen. Combineer dit met de geautomatiseerde en efficiënte werkwijze en je zal zien dat Nexo een hele interessante speler is!

Nexo heeft een eigen token waarmee je een dividend kan ontvangen. 30% van de winst van het bedrijf zal worden uitbetaald aan houders van het NEXO token. Het dividend is opgedeeld in basis dividend en royalty dividend. Basis dividend krijgt iedereen die op de ex-dividend datum het NEXO token in zijn account heeft staan. Het royalty dividend wordt berekend aan de hand van het saldo over de gehele dividend periode. Trouwe eigenaren van het token ontvangen dus meer.

https://youtu.be/hRY0vyDizdo

Wat maakt Nexo uniek?

De belangrijkste concurrenten van Nexo zijn BlockFi en Celsius, maar al deze Bitcoin banken zijn uniek. Ze hebben allemaal hun eigen focus en werkwijze. Dit zijn de belangrijkste punten waarop Nexo zich van de concurrentie onderscheid.

Automatisering en vernieuwing

Omdat Nexo een zo groot mogelijk deel van het proces geautomatiseerd heeft, is het platform snel terwijl de kosten laag zijn. De ‘Instant Crypto Credit Line’ maakt het mogelijk om automatisch een lening af te sluiten, zonder dat iemand ernaar hoeft te kijken. Je kan dus 24/7 geld lenen en het zal direct verwerkt worden. Het enige waar je op hoeft te wachten is de tijd dat de bank erover doet om het geld op jouw rekening bij te schrijven.

De Nexo creditcard

creditcard

De Nexo creditcard is uniek, omdat er bij gebruik automatisch een lening via de instant crypto credit line wordt aangemaakt. De lening wordt dus niet aan het einde van de maand verwerkt, maar kan afbetaald worden op het moment dat je zelf wil en met de valuta naar eigen keuze. Je kan het allemaal zelf regelen in de app. Daar komt nog eens bij dat je tot 5% cashback krijgt bij betalingen met de Nexo creditcard!

Veel ervaring

Nexo zelf is een startup, maar het moederbedrijf heeft al een hoop ervaring en veel partners. Hierdoor weten ze precies wat ze doen en waar ze moeten zijn om bepaalde diensten toe te kunnen voegen. Op het gebied van crypto is het allemaal nog wel nieuw en dus fragiel, maar op het gebied van lenen hebben ze al veel ervaring.

Goede jurisdictie

Zwitserland is één van de meest vrije landen met een milde regelgeving. Hierdoor is het voor Nexo relatief gemakkelijk aan de legale eisen te voldoen en kunnen ze hun energie op de zaken richten waar het om gaat. Bovendien is de kans kleiner dat bepaalde diensten ineens niet meer geleverd kunnen worden omdat de wet het niet meer toestaat.

Hoe veilig is Nexo?

is nexo veilig

Nexo is volledig gereguleerd en voor cold storage gebruiken ze BitGo. Crypto valuta’s die bij BitGo zijn opgeslagen, zijn nog nooit gestolen. Bovendien zijn ze tot een verlies van honderd miljoen verzekerd. Mismanagement van Nexo of een hack van jouw persoonlijke account zijn dus de grootste risico’s. Het is daarom zaak om geen groter bedrag te storten dan waar je jezelf comfortabel bij voelt en altijd 2Fa te gebruiken om je account te beschermen tegen hackers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarschuwing!Er Vind Een Enorme Liquidity Crisis Plaats Waarbij Verschillende Bedrijven Omvallen.

Door de crashende economie staan veel Bitcoin / Crypto bedrijven onder enorme druk door liquiditeitsproblemen en gaan sommigen zelfs failliet. Het is momenteel zeer riskant om je bitcoins bij een 3e partijen te stallen. Wij raden iedereen daarom aan om waar mogelijk alle bitcoins bij 3e partijen weg te halen en in zelf-custody onder te brengen tenminste tot de storm voorbij is. Door zelf je keys te veilig te bewaren kan je alle tegenpartij risico's uitsluiten!