Menu Sluiten

Krijg Rente Op Je Bitcoins Met Bitcoin DeFi

bitcoin defi

Decentralised Finance (DeFi) is snel populair aan het worden en sinds kort ook mogelijk op Bitcoin. Door DeFi op Bitcoin te gebruiken kan je rente op je bitcoins, stablecoins en altcoins ontvangen en verschillende crypto’s lenen of verhandelen zonder middelman.

Omdat Bitcoin het grootste en best beveiligde netwerk is met het hardste geld als valuta geloven wij dat DeFi alleen bestaansrecht heeft voor de lange termijn als het op Bitcoin gebouwd is. Daarom zullen wij op deze pagina alleen Bitcoin DeFi platformen bespreken.

De Beste DeFi Platforms Op Bitcoin

Als je een passief inkomen op je bitcoins wil genereren zonder je private keys uit handen te geven, kan je DeFi gebruiken. Hiermee hou je altijd de private keys in eigen beheer en hoef je dus geen middelman te vertrouwen. Een bijkomend voordeel is dat je geen KYC hoeft te doen. Vaak kan je alle handelingen direct van je hardware wallet verrichten, wat wel zo veilig is. Hieronder de beste DeFi Platforms op Bitcoin:

Aanbieder

Netwerk

Service

Rating

Probeer Nu!

RSK

Lending, Trading, Liquidity Providing, Swapping, Staking

Onchain

Lending, Trading, Prediction Market

Lightning 

Opties, Wedden

Sovryn – De Financiele Layer Op Bitcoin

sovryn bitcoin defi

SOVRYN is een DeFi platform gebouwd op Rootstock (RSK). RSK is sidechain van Bitcoin die compatibel is met de ‘Ethereum Virtual Machine’ en dus met Ethereum smart contracten. Hierdoor lijkt Sovryn enorm op verschillende DeFi applicaties op Ethereum zoals bijvoorbeeld Uniswap of Aave, maar dan met Bitcoin (rBTC) als basis valuta. De transactie snelheid is precies hetzelfde als op Ethereum, maar de transactie kosten zijn met ongeveer een cent per transactie veel lager.

Je kan op Sovryn geld lenen met digitale assets als onderpand, rente ontvangen op je crypto’s, een passief inkomen vergaren door liquiditeit te leveren en verschillende assets verhandelen. Ook kan je met een hefboom tot 5X long of short gaan. Al deze handelingen kan je direct vanaf je hardware wallet verrichten, je hoeft dus geen enkele middelman te vertrouwen. Alleen in de code van de smart contracten moet je natuurlijk wel vertrouwen hebben.

Sovryn heeft een eigen token genaamd SOV. Hiermee kan je stemmen voor toekomstige ontwikkelingen en een deel van de platform fees als dividend ontvangen. Je kan ervoor kiezen om zelf stemmen of je votingpower delegeren naar een ander. Als Sovryn erin slaagt om het doel om de financiele layer van Bitcoin te worden te bereiken, kan dit op termijn dus zowel een enorme koerswinst als een mooi passief inkomen opleveren.

Hodl Hodl – Peer To Peer Lending En Trading

hodlhodl geen kyc

HODLHODL is een Peer to Peer trading en lending platform. Omdat de escrow met multisignature werkt, is er geen middelman bij betrokken. Alleen een bemiddelaar die in geval van oneenigheid voor degene die zijn gelijk aan kan tonen zal tekenen met de doorslaggevende private key. Je kan dus geld lenen, uitlenen en verhandelen zonder het platform te hoeven vertrouwen met je coins en zonder KYC.

Als je een lening afsluit zal de crypto die als collateraal gebruikt wordt naar een 2-of-3 multisignature adres gestuurd worden waarvan jij, de tegenpartij en de bemiddelaar een private key in bezit hebben. Er zijn twee handtekeningen nodig om de coins te versturen, dus als de lening naar behoren is afbetaald kunnen beide partijen met een key tekenen en zal het collateraal teruggestuurd worden naar de oorspronkelijke eigenaar. Als een van de partijen weigert te tekenen kan de bemiddelaar de tweede handtekening leveren.

Je kan op Hodl Hodl zelf een advertentie plaatsen met de door jou bepaalde rente en looptijd of ingaan op een advertentie van een ander. De rentestanden zijn dus puur een afspiegeling van vraag en aanbod en fluctueren dus constant.

Atomic Finance – Gedecentraliseerde Bitcoin Opties

atomic finance opties

ATOMIC FINANCE is een gedecentraliseerd optie platform waar je een passief inkomen op je bitcoins kan maken door gedekte opties te schrijven. Als gedekte opties die je geschreven hebt niet uitgeoefend worden kan je namelijk de optie premie in je zak steken. Vooral na volatiele perioden kunnen de optie premies flink oplopen. Door strategisch opties te schrijven op je bitcoins kan je dus eigenlijk de volatiliteit verkopen. Behalve een passief inkomen genereren kan je met opties ook het risico van je HODLings afdekken of speculeren.

Atomic Finance gebruikt DLC’s boven op het Lightning Netwerk om de optie contracten op te zetten. Deze opties settelen dus direct in echte bitcoins zonder zonder middelman en dus volledig gedecentraliseerd. Hierdoor is ook geen KYC vereist. Behalve opties verhandelen kan je ook gedecentraliseerd weddenschappen afsluiten op Atomic Finance.

Wat Is Bitcoin DeFi?

Bitcoin DeFi is een verzamelnaam voor financiele platforms die op Bitcoin gebouwd zijn en doormiddel van code de middelman hebben uitgesloten. De interactie is dus direct tussen de twee betrokken partijen en alle regels worden door de software afgedwongen. Omdat de ruimte op de Bitcoin blockchain zelf beperkt is: Vind DeFi vaak op hogere layers zoals RSK, Liquid of Lightning plaats, zodat de kosten beperkt blijven. Bovendien zijn deze layers veel sneller en flexibeler.

De eerste generatie DeFi omvat vooral de basis zoals lenen met collateraal, rente ontvangen en handelen. Omdat oracles en online indentiteit ook steeds beter ontwikkeld is zullen tweede generatie DeFi systemen ook bijvoorbeeld kredietwaardigheid kunnen implementeren en uiteindelijk echt met de reguliere financiele instellingen gaan concureren. Daarnaast zal het een paar jaar duren voordat DeFi applicaties door echt gebruik echt goed getest is en dus als veilig beschouwd kan worden. Denk er dus aan dat het risico nog redelijk hoog is en zet dus nooit al je geld weg op een DeFi platform.

Wat Zijn De Voordelen Van DeFi Op Bitcoin?

Wij bespreken op deze pagina alleen DeFi platforms die gebouwd zijn op Bitcoin, omdat wij denken dat Bitcoin uiteindelijk de enige blockchain zal zijn. Bouwen op Bitcoin is volgens ons dus de enige manier om DeFi platforms te bouwen voor de lange termijn. Wij hebben op deze site enkele Bitcoin Banken (CeFi) zoals Nexo en Celsius die hun token op Ethereum hebben gelanceerd, maar omdat een token veel makkelijker naar een andere blockchain te verhuizen is dan een heel platform zien wij dit niet als een fatale fout. Onze verwachting is dat deze uiteindelijk simpelweg naar hogere layers van Bitcoin zullen verhuizen. Hier onze redenen waarom Bitcoin superieur is:

Bitcoin is de best beveiligde blockchain

Bitcoin is verreweg de meest gedecentraliseerde en best beveiligde Proof of Work (PoW) blockchain. Proof of Stake heeft op lange termijn een centraliserend en dus beveiliging ondermijnend effect en kan dus ook niet met de beveiliging van Bitcoin concurreren. Settelen op de Bitcoin blockchain geeft dus de grootste garantie dat de transacties volgens de regels zijn uitgevoerd en permanent zullen zijn.

Hogere layers op Bitcoin zoals Lightning, RSK, Blockstack en Liquid zorgen ervoor dat dezelfde functies als op gespecialiseerde smart contract blockchains mogelijk zijn. Ze settelen alleen op Bitcoin, waarbij van de superieure decentralisatie en beveiliging van Bitcoin gebruikgemaakt kan worden. Bovendien versterken Bitcoin en hogere lagen elkaar, waardoor het verschil met concurrenten nog groter wordt.

Deze layers zijn enorm schaalbaar, omdat ze een groot aantal transacties met maar een transactie op de Bitcoin blockchain kunnen settelen. Een enorm volume is dus mogelijk en de transacties zijn extreem goedkoop, terwijl de kwaliteit extreem hoog is. Omdat andere blockchains op de blockchain zelf settelen, worden bij een groot volume de transacties erg duur en langzaam. Dit kunnen ze verhelpen door de blockgrootte aan te passen, naar Proof of Stake te gaan of door hogere layers te gebruiken.

De blockgrootte aanpassen en naar Proof of Stake gaan zullen echter de decentralisatie en beveiliging van het netwerk ondermijnen en dus de blockchain verder inferieur maken aan Bitcoin. Hogere layers gebruiken op alndere blockchains als Bitcoin heeft helemaal geen nut: Omdat deze layers per definitie hetzelfde kunnen als de layers op Bitcoin, terwijl ze op een veel minder veilig en gedecentraliseerd basis gebouwd zijn.

Bitcoin is het hardste geld

Bitcoin is als het hardste geld ooit de veroorzaker van de monetaire revolutie, dus zouden we dit harde geld ook in de financiele revolutie moeten gebruiken. Het is volgens ons niet erg logisch om bijvoorbeeld Ethereum wat totaal niet aan de eisen voor hard geld voldoet te gebruiken voor financiele applicaties, terwijl we weten dat Bitcoin veel beter geld is. De markt lijkt ons hierin gelijk te geven: Er zijn al miljarden aan bitcoins ‘gewrapt’ op Ethereum om in DeFi te kunnen gebruiken.

Het wrappen van bitcoins komt echter met een enorm nadeel, namelijk dat ze in custody worden gehouden door een gecentraliseerde partij. Dit zorgt voor centralisatie in gedecentraliseerde platforms en zorgt voor risico’s als massale hacks of confiscatie. Door DeFi op Bitcoin te gebruiken kan je volledig gedecentraliseerde bitcoins gebruiken in de financiele applicaties, zonder ook maar iets te hoeven wrappen. Met Bitcoin DeFi kan je dus het hardste geld ooit gebruiken in je financien op een volledig gedecentraliseerde manier. Bovendien zijn de transacties ook nog eens veel goedkoper en schaalbaarder!

Bitcoin heeft het grootste netwerk effect en liquiditeit

Als je met financiele applicaties aan de slag wil gaan, wil je waarschijnlijk het geld gebruiken wat bijna iedereen gebruikt. Bitcoin is van de crypto’s het meest populair, daar zal dus ook in DeFi het meeste vraag naar zijn. Bovendien is Bitcoin veel meer liquide dan andere crypto’s, waardoor er een enorme pot geld klaarligt om in te kunnen stromen en er bovendien nooit een probleem zal zijn om voor een transactie een tegenpartij te vinden. Zelfs niet als het om een liquidatie transactie gaat die per direct uitgevoerd moet worden.

Daarbij komt nog eens dat het netwerk effect ervoor zorgt dat er verreweg de meeste programmeurs op Bitcoin werken om extra layers, software tools en hardware te creeren. Bitcoin is bijvoorbeeld de enige blockchain die je offline via de sateliet kan downloaden, heeft verreweg de meeste wallets en de top programmeurs van de wereld om dingen te verbeteren.

Decentralised Finance (DeFi) VS Centralised Finance (CeFi)?

Als je rente wil ontvangen op je crypto’s of geld wil lenen met crypto als onderpand kan je zowel DeFi als CeFi gebruiken. Een mix van beide is in onze ogen optimaal, omdat ze allebei voor-en nadelen hebben. Spreiding is sowieso veiliger, want zowel Bitcoin banken als DeFi platforms zijn redelijk nieuw en een grote bug, hack of mismanagement is dus niet volledig uitgesloten.

DeFi

CeFi

KYC

Nee

Ja

Rente

Fluctuerend 

Stabiel

Verzekering

Soms

Ja

Rehypothecation

Onmogelijk

Mogelijk

Gereguleerd

Nee

Ja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Krijg Tot Wel 20 Procent Rente Op Jouw Crypto!Ontvang Voor 25 Dollar Gratis Bitcoin Als Je Nu Een Account Aanmaakt, Je Account Verifieert En Daarna Voor $100,- Aan Crypto Stort En Het Ten Minste 30 Dagen laat Staan

Bij Nexo kan je tot wel 20% rente krijgen op je crypto's. Deze rente wordt dagelijks uitbetaald, dus je hoeft er geen jaar op te wachten! Daarnaast kan je ook verschillende cryptocurrencies wisselen bij de interne exchange van Nexo of geld lenen met crypto als onderpand. Je zal verbaasd staan hoe gebruiksvriendelijk en snel dit platform is. Als je nu een account maakt en 100 dollar stort krijg je bovendien nog eens 25 dollar gratis!