Menu Sluiten

Krijg rente op je bitcoins doormiddel van Peer to Peer lending

bitcoin lending

Peer to peer lending is het direct uitlenen van je bitcoins aan ondernemers. Op een Peer to Peer lending platform kan je op zoek gaan naar ondernemers die geld nodig hebben voor een project waar je vertrouwen in hebt en daarvoor een hoge rente ontvangen. Deze hoge rente komt echter ook met een risico, het komt regelmatig voor dat een ondernemer niet in staat is terug te betalen.

Omdat de rente hoog is en je met een beetje moeite gerespecteerde ondernemers kan vinden, is het heel goed mogelijk om uiteindelijk flink boven de streep uit te komen. Zelfs als sommigen niet aan hun schuld kunnen voldoen. 

De meeste platforms hebben ook een auto-invest programma waardoor je automatisch in een grote hoeveelheid projecten investeert zonder zelf onderzoek te hoeven doen. Dit maakt behaalde rente percentage ook een stuk stabieler.

Waar kan ik mijn bitcoins uitlenen aan ondernemers

Wanneer je jouw bitcoins Peer to Peer uit wil lenen is het belangrijk een platform te kiezen met een goede reputatie. Je wil immers dat ondernemers goed gescreend worden en dat de bitcoins die je op het platform stalt zo veilig mogelijk zijn. Dit zijn de beste Peer to Peer lending platforms:

Bitbond

bitbond

BITBOND is een internationaal lending platform dat is gevestigd in Duitsland en gereguleerd onder de Duitse financiële wetgeving. Ze zijn in 2013 begonnen, dus hebben voor een Bitcoin bedrijf een redelijk lang track record. Ondernemers worden goed gescreend en krijgen een score die de hoogte van de rente bepaald. Hoe groter risico je neemt, hoe hoger de rente dus is.

Het AUTO-INVEST programma van Bitbond geeft een verwacht rendement van wel 13%, dus levert wanneer aan de verwachtingen wordt voldaan een stuk meer op dan de meeste alternatieven. Toch raden wij aan maar een klein deel van de portfolio op deze manier weg te zetten, het risico is namelijk ook bovengemiddeld hoog. 

*Bitbond is momenteel bezig een eigen coin te lanceren, dus de reguliere manier van uitlenen is stopgezet. Of dit tijdelijk of permanent is, is niet bekend. Wanneer je in de nieuwe coin geïnteresseerd bent, kan je toch even een kijkje nemen.

Hoe werkt Peer to Peer Bitcoin lending?

peer to peer lending

Op het platform kan je zoeken naar verschillende ondernemers die een lening nodig hebben. Alle ondernemers die zijn vermeld hebben een score gebaseerd op in het verleden op het platform opgedane reputatie en niveau van verificatie. Daarnaast kun je zien in welk land ze actief zijn. Verder kan je lezen over het project waar ze het geld voor nodig hebben. 

Door goed onderzoek te doen kan je een pakket van uitstaande leningen opbouwen dat bestaat uit projecten waar je in geloofd en uitgevoerd wordt door ondernemers die betrouwbaar over komen. Bovendien kan je selecteren op landen waar je groei verwacht en de risk / reward ratio naar je eigen risico profiel afstellen.

Wanneer je hier kundig in bent kan je erg hoge rendementen behalen, maar als je faalt of pech hebt kan je ook in de min terecht komen.

Wat is Auto-invest?

Wanneer je zelf geen analyse wil doen en een stabieler rendement wil behalen kan je voor de auto-invest optie kiezen die de meeste platforms aanbieden. Hiermee investeer je automatisch een klein bedrag in een groot aantal projecten die aan een bepaalde score voldoen. Door de wet van de grote getallen stabiliseert dit het rentepercentage en kan je een vast jaarlijks rendement van boven de tien procent verwachten.

Toch kan een explosieve stierenmarkt in bitcoin roet in het eten gooien. Wanneer de bitcoin prijs sterk stijgt, zullen meer ondernemers die bitcoin geleend hebben voor een fiat project niet terug kunnen betalen. Het is dus belangrijk goed te spreiden tussen bitcoin en fiat projecten. 

Wat zijn de risico’s van Peer to Peer Bitcoin lending?

Het grootste risico is het falen van ondernemers om het geleende geld terug te betalen. Wanneer de bitcoin prijs hard stijgt neemt dit risico flink toe en zullen meer ondernemers niet in staat zijn om aan hun verplichtingen te voldoen. Goede timing en spreiding kunnen dit risico flink beperken, maar vereisen wat handigheid.

Daarnaast heb je ook last van tegenpartij risico van het platform zelf. Een hack of faillissement kunnen er ook toe leiden dat je jouw zuur verdiende geld kwijt bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang Nu 50 Dollar In Bitcoin Gratis!Maak Via Ons Een Account Aan!

Als je nu met onze code caf7367f een account aanmaakt bij BlockFi, 350 dollar stort en het de rest van het jaar laat staan krijg je voor 50 dollar gratis Bitcoin!

Open Een Rekening Bij BlockFi Met Hoge Rente Voor Je Crypto!Ontvang Nu Voor 10 Dollar Gratis Bitcoin!

Open een rekening bij BlockFi en ontvang voor tien dollar gratis BTC nadat je honderd dollar of meer stort. Je kan zowel op Bitcoin, Ethereum, Stablecoins en digitaal goud een leuke rente krijgen. Je kan deze digitale assets wisselen in je account bij BlockFi, dus je hoeft ze niet eerst elders te kopen. Open nu een account en begin met sparen!