Menu Sluiten

Vanaf Augustus zullen de rentetarieven van BlockFi worden aangepast – 6.2% op Bitcoin en 8.25% op GUSD!

rentetarieven bitcoin

Bij BLOCKFI kan je rente ontvangen op je crypto valuta’s. De tarieven zijn VEEL hoger dan bij een normale bank, waar je op jouw fiat spaargeld nog niet eens genoeg krijgt om de inflatie goed te maken. Op je bitcoins kan je wel 6.2% krijgen! Wanneer je de volatiliteit van bitcoin te extreem vindt kan je ervoor kiezen de stablecoin versie van de Amerikaanse dollar op je renterekening te zetten, dan ontvang je maar liefst 8.25%! 

Hoe komen de rentetarieven tot stand?

BlockFi gebruikt de gestalde crypto valuta’s als collateraal om geld uit te lenen en leent de crypto’s ook direct uit. De klanten voor deze service zijn vooral instituties en bedrijven. Bovendien kunnen consumenten fiat lenen met hun crypto als onderpand. Hierdoor hoeven ze hun crypto niet te verkopen.

Het rentepercentage dat BlockFi kan ontvangen en dus aan jou kan uitbetalen is afhankelijk van de vraag. Tot nu toe was er een vast percentage van 6.2% voor alle crypto’s, maar nu er meer inzicht in de markt is zullen de percentages per 1 Augustus aangepast worden.

Er is een grote vraag naar de stabiele GUSD en de vraag naar Ethereum is erg laag is. Dit is geen verrassing: Voor ondernemers is het uiteraard veel veiliger om een stabiele valuta te lenen. Bovendien kan een groter deel van het collateraal  uitgeleend worden wanneer de valuta minder volatiel is, dus het eindresultaat is efficiënter.

De aangepaste tarieven zijn een goed teken

Het feit dat de aangepaste tarieven zo hoog uitvallen is een goed teken, het betekent namelijk dat er echt vraag is naar de leningen tegen deze kosten. Het recente tarief van 6.2% was duidelijk een schatting en de nieuwe tarieven zijn door de markt zelf vastgesteld. Dat betekent dat je nu veel zekerder kan zijn over de betrouwbaarheid van deze manier van rendement verkrijgen. Deze tarieven zijn marktconform en dus bewezen in de echte wereld.

Kijk niet alleen naar het rentetarief

Het lijkt erop dat we in het begin van een nieuwe stieren markt zijn aangekomen, dus het is nog maar de vraag of de 2.05% rente die je meer krijgt voor GUSD dan voor bitcoin genoeg is om het uitmissen van de koerswinst goed te maken. Wanneer de bitcoin prijs meer dan 2.05% per jaar stijgt is het al beter om bitcoins te houden, ook al zijn de rentetarieven iets lager.

Waarom zou ik mijn geld bij BlockFi stallen?

BlockFi is een serieuze speler die samenwerkt met de bekende Gemini exchange. Omdat ze de custody service van Gemini gebruiken, weet je zeker dat je coins veilig opgeslagen liggen. Het overgrote deel is in cold storage bij een ervaren exchange die nog nooit gehackt is en bovendien volledig gereguleerd is.

Verder is BlockFi gebackt bij zo’n beetje alle bekende Wallstreet spelers die momenteel in de bitcoin wereld actief zijn. Ze krijgen dus steun en advies van financiële veteranen en hebben een reputatie hoog te houden. Bovendien zal de de publiciteit voor een hoge liquiditeit zorgen, waardoor de kans faillissement minimaal is.

waarom zou ik blockfi gebruiken

Waarom zou ik mijn geld NIET bij BlockFi stallen?

Rente is geen gratis geld, het is een vergoeding voor een risico dat je neemt. Wanneer je de ‘terms of service’ doorleest zal het duidelijk worden dat je BlockFi toestemming geeft tot ‘rehypothecation’. Dit betekent dat ze één collateraal meerdere kunnen keren gebruiken. Hierdoor kunnen ze meer rente ontvangen, maar het kan ook mis gaan en dan zal het verlies waarschijnlijk bij jou op je bord komen. 

risico blockfi

Het feit dat BlockFi is gereguleerd kan ook een nadeel zijn: Je moet namelijk je indentiteit verifiëren in de KYC procedure en dit gaat ten koste van je privacy. De bitcoins die je op je BlockFi wallet zet en alle wallets die er direct of indirect mee in aanraking komen kunnen dus aan jouw naam gelinkt worden en deze informatie kan lekken.

Conclusie:

Een extra rendement op je bitcoins is leuk, maar het gaat wel in tegen de principes van bitcoin om over je eigen private keys te beschikken en voegt daarom wat extra risico’s toe. Wij raden daarom altijd aan het meerendeel van je bitcoins op een hardware wallet in eigen beheer te houden en een kleiner deel tegen een rente weg te zetten. Zo zijn je risico’s mooi gespreid en heb je toch een leuk extraatje. 

Als je bijvoorbeeld een derde van je bitcoins tegen rente weg zet, maak je nog ruim 2% rendement over het geheel. Dat is nog steeds beter dan op de bank, helemaal als je de inflatie waar je met bitcoin geen last van hebt meerekent!

4.6/5 - (14 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarschuwing!Er Vind Een Enorme Liquidity Crisis Plaats Waarbij Verschillende Bedrijven Omvallen.

Door de crashende economie staan veel Bitcoin / Crypto bedrijven onder enorme druk door liquiditeitsproblemen en gaan sommigen zelfs failliet. Het is momenteel zeer riskant om je bitcoins bij een 3e partijen te stallen. Wij raden iedereen daarom aan om waar mogelijk alle bitcoins bij 3e partijen weg te halen en in zelf-custody onder te brengen tenminste tot de storm voorbij is. Door zelf je keys te veilig te bewaren kan je alle tegenpartij risico's uitsluiten!