Menu Sluiten

Koop fysiek goud als een token op de blockchain 

goudtokens

Goud heeft dezelfde inflatie bestendige eigenschappen als Bitcoin, maar het is een stuk stabieler. Het nadeel van goud is echter dat het niet gemakkelijk the vervoeren of versturen is. Door goud als tokens op de blockchain te registreren kan het eigendomsrecht ervan gemakkelijk verhandeld of verstuurd worden. Daar komt nog eens bij dat sommige Bitcoin banken er rente op geven en dat je een lening af kan sluiten met jouw goudtokens als onderpand.

Sommigen willen helemaal uit de fiat wereld stappen en daarmee inflatie geheel elimineren. Bitcoin is echter erg volatiel, dus al je geld in Bitcoin stoppen is voor velen geen optie. Door goudtokens als stablecoins te gebruiken kan je jezelf helemaal losmaken van de geldontwaarding van centrale banken, terwijl je toch een relatief stabiel portfolio houdt. 

Wat zijn de beste goudtokens?

Goudtokens zijn relatief nieuw, dus er zullen er in de komende jaren nog velen op de markt komen. We zullen de beste goudtokens van dit moment bespreken. De uitgevers hebben al een goede reputatie, omdat ze al langer bij bepaalde stablecoins betrokken zijn. Ook kan je met deze tokens bij Bitcoin banken rente kan ontvangen of leningen afsluiten. 

PAXGold of PAXG

paxgold

PAXG is uitgegeven door Paxos, het bedrijf achter de stablecoin PAX. Eén PAXG is representatief voor één troy ounce goud in Londen en kan fysiek geclaimd worden op meerdere locaties rond de wereld. PAXG is volledig gereguleerd in New York. De goudvoorraden worden regelmatig ge-audit en gebruikers kunnen zelf het serienummer van de goudstaaf verifiëren.

Tether Gold of XAUt

tether gold

Tether Gold is uitgegeven door dezelfde partij als de stablecoin Tether (USDt). Eén XAUt vertegenwoordigd één troy ounce goud in Londen, maar tokens kunnen in fracties gekocht en verhandeld worden. Door het address op de website van Tether in the voeren kan je het serienummer van de goudstaaf opvragen. 

Het goud kan ook fysiek geleverd worden, maar alleen als je geverifieerd bent en meer dan 50 ounce opneemt. Voor de normale gebruiker is het dus praktisch onmogelijk. Je hebt dus wel meer tegenpartij risico met XAUt, je moet zelf afwegen of het de rente of andere voordelen waard is. HIER kan je Tether Gold kopen

Waar kan ik rente krijgen op mijn goudtokens?

Er zijn verschillende Bitcoin banken waar je rente kan krijgen op goudtokens en een lening kan afsluiten met goudtokens als collateraal.

Nexo

Bij Nexo krijg je nog geen rente op goudtokens, maar dit zal zeer binnenkort gaan komen. Je kan wel al PAXG stallen in je Nexo account en deze tokens gebruiken om een lening af te sluiten. Omdat goud stabieler is dan Bitcoin heb je met PAXG minder collateraal nodig en kan je dus meer lenen met hetzelfde bedrag aan onderpand.

OPEN REKENING MEER INFORMATIE

Celsius

Bij Celsius kan je al 3.04% rente krijgen op je goudtokens. Op dit moment wordt alleen XAUt ondersteund, maar PAXG komt in de toekomst ook. De oude wijsheid dat goud geen rendement kan maken behoord dus al volledig tot het verleden!

OPEN REKENING MEER INFORMATIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Krijg Tot Wel 20 Procent Rente Op Jouw Crypto!Ontvang Voor 25 Dollar Gratis Bitcoin Als Je Nu Een Account Aanmaakt, Je Account Verifieert En Daarna Voor $100,- Aan Crypto Stort En Het Ten Minste 30 Dagen laat Staan

Bij Nexo kan je tot wel 20% rente krijgen op je crypto's. Deze rente wordt dagelijks uitbetaald, dus je hoeft er geen jaar op te wachten! Daarnaast kan je ook verschillende cryptocurrencies wisselen bij de interne exchange van Nexo of geld lenen met crypto als onderpand. Je zal verbaasd staan hoe gebruiksvriendelijk en snel dit platform is. Als je nu een account maakt en 100 dollar stort krijg je bovendien nog eens 25 dollar gratis!