Menu Sluiten

Wat zijn stablecoins en waar kan ik ze kopen?

stablecoins

Bij de meeste bitcoin banken kan je ook rente ontvangen op stablecoins. De rentetarieven voor stablecoins zijn vaak zelfs hoger dan voor bitcoins. Bovendien heb je geen last van volatiliteit, dus het is veel gemakkelijker om in te schatten wat het toekomstige rendement zal zijn.

We zullen op deze pagina beschrijven wat stablecoins zijn, wat de beste stablecoin is en waar je stablecoins kan kopen. Gewapend met deze kennis kan je een veel beter rendement behalen dan met een normale bankrekening zonder je zorgen to hoeven maken om de koersen.Gemakkelijk en snel stablecoins kopen

Stablecoins kopen doe je gemakkelijk en snel bij Changely. Als je nog geen bitcoins hebt moet je die eerst kopen. Wanneer je ze wel al hebt kan je bitcoins naar Changely sturen en worden je stablecoins naar jouw adres gestuurd. Je hoeft dus geen coins op een exchange te zetten om te wisselen. Je kan de stablecoins direct naar je bitcoin bank sturen of eerst naar je eigen wallet.

*Als je een ander token dan USDT wil kopen dan je op USDT en een andere crypto valuta kiezen. Dai, Gemini Dollar (GUSD), Paxos Standard Token (PAX), TrueUSD (TUSD), USDCoin (USDC) en Tether ERC20 (USDT20) zijn de stablecoins die je hier kan kopen.

*Als je rente wil ontvangen op de stablecoins kan je het ‘deposit adres’ van jouw bitcoin bank als ‘destination adres’ invullen. Zo heb je geen aparte wallet nodig om ze eerst heen te sturen.

*Als je nog geen bitcoin hebt, kan je die HIER KOPEN met IDEAL

Wat zijn stablecoins 

wat zijn stablecoins

Stablecoins zijn cryptovaluta’s die de prijs van een fiat valuta zoals de Euro of de Dollar volgen. Stablecoins worden over het algemeen gebruikt om de volatiliteit van bitcoin te elimineren zonder last te hebben van de frictie in de fiat wereld. Bovendien kan je stablecoins peer to peer wereldwijd versturen zonder dat je je iets van landsgrenzen aan te hoeven trekken. Er zijn twee soorten stablecoins: 

Gebackte stablecoins

Bij gebackte stablecoins staan de echte Euro’s of Dollars op een bankrekening bij de uitgever van de coin. Het voordeel hiervan is dat de kans dat het technisch breekt heel klein is. Het nadeel is dat je de uitgever moet vertrouwen dat het geld ook echt aanwezig. Bovendien bestaat het risico dat een overheid de rekening kan bevriezen of sluiten.

Synthetische stablecoins

Deze stablecoins worden gecreëerd op de blockchain. Traders kunnen wedden op de volatiliteit, zodat de prijsbewegingen door hen betaald of ontvangen worden, waardoor de coin stabiel blijft. Het voordeel is dat er geen centrale bankrekening aanwezig is die gesloten kan worden. Omdat deze constructies onder hoge volatiliteit kunnen breken vinden wij deze coins zeer risky. Zeker nu ze nog maar een kort track record hebben. 

Waar worden stablecoins voor gebruikt?

Bitcoin traders gebruiken stablecoins om hun koerswinst op bitcoin uit te cashen om vervolgens weer bij een lagere prijs in te stappen. Verder kan je bij bitcoin banken een hoge rente ontvangen op je stablecoins. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor de grote koerssprongen die bij bitcoin regelmatig voorkomen en kan je een vrij zeker rendement behalen.

Wanneer je wel van de koersstijging van bitcoin wil kunnen profiteren en een beetje inzicht in de markt hebt kan je zowel bitcoins als stablecoins gebruiken. Wanneer bitcoin in een stierenmarkt is kan je jouw spaargeld overwegend in bitcoin houden om vervolgens in de berenmarkt meer naar de stablecoins te schuiven. Op deze manier kan je optimaal van de koerswinst en de hoge rente profiteren.

Wat zijn de bekendste stablecoins?

Stablecoins zijn in de berenmarkt van 2018 zeer populair geworden, omdat het daardoor mogelijk was om jezelf tegen koersdalingen te beschermen en je geld toch in crypto te houden. Sindsdien zijn verschillende variaties ontstaan. De volgende stablecoins worden gebruikt door de bitcoin banken:

USDt of Tether 

tether usdt

Tether is de bekendste en beruchtste stablecoin, maar heeft tot nu toe altijd goed gefunctioneerd. Tether is gelanceerd door Bitfinex en is verreweg de meest gebruikte stablecoin op verschillende exchanges.

In het verleden is Tether vaak negatief in het nieuws geweest en daarmee kon de prijs af en toe een paar cent op de dollar afwijken. Het is echter altijd op korte termijn weer goedgekomen. Bij Nexo kan je rente ontvangen op je Tether en bij Bitfinex kan je ze uitlenen aan traders.

Tether wordt zowel op de Ethereum als op de Bitcoin blockchain uitgebracht, dus het ligt aan het platform welke versie ondersteund wordt. Om nog snellere transacties mogelijk te maken is Tether recentelijk ook op Liquid uitgebracht. In de toekomst zal het ook op Spectrum (Lightning Netwerk token) uitgebracht worden. Tether is dan wel berucht, het is nog steeds het meest gebruikt.

GUSD of Gemini Dollar

usdg

USDG is de stablecoin van de bekende en goed gereguleerde Gemini exchange. De dollars zijn echt aanwezig en liggen veilig opgeslagen bij deze exchange die nog nooit gehackt is. Tokens worden verstuurd als ERC-20 tokens op de Ethereum blockchain en kunnen dus op een Ethereum wallet worden opgeslagen. Je kan een hoge rente ontvangen op GUSD bij BlockFi.

TrueUSD of TUSD

trueusd

TrueUSD is uitgebracht door TrustToken en gebackt bij echte dollars. Deze Stablecoin is een ERC-20 token en kan dus verstuurd worden op de Ethereum blockchain. Deze coin kan dus onder dezelfde voorwaarde als Ethereum tokens verzonden worden en kan op Ethereum wallets opgeslagen worden. Bij NEXO kan je rente ontvangen op TrueUSD.

USDC of Coinbase Dollar

usdc

USDC is de stablecoin van Coinbase en gebruikt de Ethereum blockchain. USDC is een ERC-20 token en je kan hem dus opslaan op een Ethereum wallet. USDC is volledig gebackt bij echte dollars en omdat Coinbase volledig is gereguleerd, is de kans klein dat de bankrekeningen gesloten worden. Je kan een mooie rente ontvangen op USDC bij Nexo.

DAI van MakerDAO

dai

DAI is een synthetische stablecoin gecreëerd in de MakerDAO bovenop Ethereum. Deze stablecoin kan dus op een Ethereum wallet opgeslagen worden en over de Ethereum blockchain verzonden worden. DAI is minder stabiel dan de eerder genoemde stablecoins en de kans dat de peg met de dollar breekt is groter. Bij Nexo kan je rente ontvangen op je DAI.

PAX of Paxos Standard

pax

PAX is uitgebracht door Paxos en is gebackt bij echte dollars. Het is ook een ERC-20 token en kan dus op Ethereum wallets opgeslagen worden. PAX wordt ondersteund door Nexo, daar kan je dus een leuke rente krijgen op deze stablecoin.

Wat is de beste stablecoin?

beste stablecoins

Wij denken dat USDG en TrueUSD de twee veiligste opties zijn. Deze coins worden uitgegeven door een goed gereguleerde partij. De peg zal niet zomaar breken, omdat de onderliggende bankrekeningen waarschijnlijk niet zomaar bevroren of gesloten gaan worden.

Om je toch tegen dit kleine risico in te dekken zou je jouw geld tussen meerdere tokens uit kunnen spreiden. Voor USDC geld opzicht hetzelfde, maar omdat Coinbase in het verleden in opspraak is geweest voor privacy issues willen we het niet aanraden.

De bankrekeningen van USDT zijn blootgesteld aan meer risico, omdat Bitfinex niet volledig gereguleerd is en wetgevers dus ineens kunnen besluiten om de bankrekeningen te sluiten. Toch is USDT wel het meest bruikbaar, omdat het nog steeds de meest gebruikte stablecoin is.

Bovendien zal Tether binnenkort op Spectrum verkrijgbaar zijn, dan zijn betalingen direct en hoef je niet meer op confirmaties te wachten. Ook is het langstermijn vooruitzicht van Bitcoin veel beter dan van Ethereum, dus dat kan ook in het voordeel van Tether uitpakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarschuwing!Er Vind Een Enorme Liquidity Crisis Plaats Waarbij Verschillende Bedrijven Omvallen.

Door de crashende economie staan veel Bitcoin / Crypto bedrijven onder enorme druk door liquiditeitsproblemen en gaan sommigen zelfs failliet. Het is momenteel zeer riskant om je bitcoins bij een 3e partijen te stallen. Wij raden iedereen daarom aan om waar mogelijk alle bitcoins bij 3e partijen weg te halen en in zelf-custody onder te brengen tenminste tot de storm voorbij is. Door zelf je keys te veilig te bewaren kan je alle tegenpartij risico's uitsluiten!