Menu Sluiten

Fiat geld lenen met bitcoins als onderpand

geld lenen

Als je crypto valuta bezit, kan je een lening nemen en je bitcoins of altcoin als onderpand gebruiken.

Deze manier van lenen is wel wat duurder dan bij een normale bank, maar er kunnen hele goede redenen zijn om het te doen.

Bovendien kan het zijn dat dit de enige lening is die je kan krijgen. Met bitcoin als collateraal moet je meestal minstens het dubbele bedrag als de som van de lening als inzetten en met altcoins vaak iets meer. Als je voor duizend Euro’s aan bitcoin hebt kan je over het algemeen dus maximaal 500 Euro lenen.

Heb je Bitcoins en wil je fiat geld lenen? Dan zit je hier dus helemaal goed! We zullen op deze pagina de beste aanbieders vergelijken.

Waar kan ik het goedkoopste geld lenen met bitcoin als onderpand?

goedkoop geld lenen met bitcoin als onderpand

In de tabel hieronder zullen we verschillende bitcoin banken vergelijken, waar je een fiat lening kan krijgen op je bitcoins. Voor kleine leningen kan je de goedkoopste aanbieder kiezen, voor grotere leningen zou je kunnen spreiden door bij verschillende banken een kleinere lening te nemen.

Aanbieder

Rente

LTV

KYC


Bonus

Rating

Vraag Aan

Vanaf 5.9%

Vanaf 50%

Ja

Ontvang voor 25 dollar BTC nadat je 100 dollar stort

Vanaf 0.75%

Vanaf 50%

Ja

Gebruik code 12898648af en ontvang voor 50 dollar BTC als je 400 dollar stort en een maand laat staan

Vanaf 6.5%

Vanaf 50%

Ja

Gebruik code caf7367f en ontvang 10 dollar BTC als je 100 dollar stort 

Vanaf 4%

Vanaf 30%

Nee

-

Vanaf 7%

75%

Nee

-

Aanbieders om geld te lenen met bitcoin als collateraal

geld lenen met bitcoin

Er zijn verschillende bitcoin banken waar je een lening kan krijgen op jouw bitcoins. De drie aanbieders die we hier bespreken zijn het meest gerespecteerd en werken samen met zeer goede partners voor veilige opslag van de bitcoins. Bovendien zijn ze allemaal volledig gereguleerd. Als je geen lening nodig hebt, kan je bij deze banken ook een mooie rente ontvangen door je bitcoins er te stallen.

BlockFi

blockfi

Bij BlockFi kan je Amerikaanse dollars of GUSD lenen door BTC, LTC of ETH als collateraal in te zetten. Voor elke dollar aan crypto kan je maximaal 50 cent lenen. Je kan een lening voor een jaar afsluiten, maar het is geen probleem om eerder af te betalen of om de lening juist te verlengen.

Rentepercentages zijn vanaf 4.5% per jaar en daar komt nog 1 of 2% fee bovenop. De dollars worden na goedkeuring naar de opgegeven rekening gestuurd en de rente wordt maandelijks in rekening gebracht. Voor cold storage wordt Gemini gebruikt.

VRAAG LENING AAN  MEER INFORMATIE

Celcius

celcius

Bij Celcius kan je gemakkelijk en snel geld lenen in de app. Behalve bitcoins kan je hier een flinke hoeveelheid altcoins als collateraal gebruiken, waaronder het eigen CEL token. De rente is vanaf 0.75% en is afhankelijk van de LTV. Hoe hoger het collateraal hoe goedkoper je kan lenen. Er wordt verder geen fee in rekening gebracht en leningen met een looptijd tot 4 jaar zijn mogelijk.

Je kan kiezen of je de lening op je bankrekening ontvangt of in je wallet in de vorm van een stablecoin. De Celcius app heeft ook Cellpay geïntegreerd, hiermee kan je vrienden gratis cryptocurrencies sturen. Celcius gebruikt BitGo voor cold storage. Als je met het aanmaken van een account code 12898648af gebruikt, krijg je voor 40 dollar gratis BTC zodra je voor 400 dollar of meer crypto’s stort en een maand laat staan.

VRAAG LENING AAN  MEER INFORMATIE

Nexo

nexo

Bij Nexo kan je gebruik maken van de ‘instant crypto credit line’. Omdat er door het collateraal geen onderzoek naar creditwaardigheid hoeft te worden gedaan, is alles geautomatiseerd en kan je in no-time een lening krijgen in een groot aantal verschillende valuta. Een lening bij Nexo kan je krijgen vanaf 5.9% inclusief fees.

Behalve bitcoins en stablecoins worden een groot aantal altcoins geaccepteerd. Als je Nexo token als onderpand gebruikt krijg je ook nog eens korting op de lening. Nexo heeft ook een crypto creditcard: Als je ermee betaald wordt er automatisch een lening aangegaan op de crypto’s in je Nexo account. Voor cold storage wordt BitGo gebruikt.

VRAAG LENING AAN  MEER INFORMATIE

Waarom zou je fiat geld lenen met je bitcoins?

De rente tarieven van bitcoin banken zijn hoger dan bij een normale bank (ook voor spaarders!), dus waarom zou je hier een lening afsluiten? Er zijn echter verschillende goede redenen om dat te doen. We zullen ze hier bespreken:

Je wil ondernemen, maar geen bitcoin verkopen

wil geen bitcoins verkopen

De meeste bitcoiners zijn enorm bullish over hun bitcoin investering en komen dus voor een dilemma te staan als ze willen ondernemen. Je verwacht dat de bitcoin prijs enorm zal gaan stijgen, dus je wil geen bitcoins verkopen. Als je nu dus bitcoins moet verkopen om een onderneming op te starten, moeten de zaken extreem goed gaan om meer te verdienen dan wanneer je gewoon gehodeld had.

Als je een fiat lening neemt op je bitcoins, kan je de bitcoins gewoon houden en zal je niet aan een eventuele prijsstijging uitmissen. Je kan de geleende Euro’s gewoon afbetalen met verdiende Euro’s, terwijl je de bitcoins die in waarde toenemen gewoon kan houden! Je hoeft je bitcoins dus niet op te offeren om te kunnen ondernemen!

*stel je voor: Je wil schoenen gaan verkopen voor 100 Euro per paar en je kan honderd paar inkopen voor 80 Euro per paar. Je verkoopt voor 8000 Euro BTC om dit te kunnen doen. Vervolgens verkoop je alle schoenen in twee maanden, maar in diezelfde tijd is de bitcoin prijs verdubbeld. Je hebt nu 2000 Euro verdiend met de verkoop van schoenen, maar 8000 Euro gemist omdat je de bitcoins hebt verkocht! Als je een lening had genomen met jouw bitcoins als onderpand, dan had je zowel de 2000 Euro winst op je schoenen kunnen maken als van de koerswinst van Bitcoin kunnen profiteren!

Je voldoet niet aan de eisen voor een normale lening

lening afgewezen

Als je geld wil lenen bij een bank of een andere financiële instelling zal je aan een heel scala van eisen moeten voldoen. Ze willen namelijk zeker zijn dat je terug kan betalen, dus moet je van alles aan kunnen tonen. Als je geld leent met je bitcoins zit het anders in elkaar: 

Je bitcoins staan namelijk op het platform, dus als je niet terug betaald worden je bitcoins gewoon verkocht om de schuld in te lossen. Je hoeft dus niet tot in de puntjes aan te tonen dat je betrouwbaar bent. Heb je dus veel bitcoins, maar geen hoog inkomen: Dan is een lening op je bitcoins misschien de enige optie.  

Je woont in een land met ‘capital gains’ belasting

belasting

Als je een expat bent en jouw gastland waar je ook belasting betaald heeft een capital gains tax: Dan moet je betalen over de gemaakte winst als je bitcoins verkoopt.Door je bitcoins als onderpand weg te zetten, hoef je ze niet te verkopen en hoef je deze belasting dus ook niet te betalen. Voor sommigen zal het dus belasting technisch beter zijn om fiat te lenen en de bitcoins als onderpand te gebruiken, zodat ze niet verkocht hoeven te worden. 

Je wil een hefboom op je bitcoins

hefboom op je bitcoins

Stel je voor je bent extreem bullish op bitcoin of een andere crypto valuta en je wil je potentieel vergroten. Je hebt bijvoorbeeld één bitcoin en jouw koersdoel is 100.000 dollar per bitcoin. De prijs is net van 16.000 naar 10.000 gevallen en je denkt dat de bodem in is.

Door die ene bitcoin als collateraal op een bitcoin bank te zetten kan je 3000 dollar lenen met een LTV van 30%. Omdat je een lage LTV hebt genomen is het risico klein, de bitcoin prijs moet tot ver onder de 5.000 dollar zakken voordat je in de problemen komt.

Deze 3000 dollar kan je in een stablecoin laten betalen en vervolgens kan je hier BTC van kopen. Je hebt nu dan 1.3 BTC en een potentieel van 130.000 dollar als je koersdoel gehaald wordt. Je kan een lening dus gebruiken om een kleine hefboom op je bitcoins te krijgen met een relatief laag risico.

Hoe kan ik een lening aanvragen?

Bij alle drie de platforms moet je eerst de KYC informatie opgeven, dit is meestal je ID en woonadres. Als dit is goedgekeurd kan je bitcoins, altcoins of stablecoins naar je account sturen. Zolang je geen lening neemt zal je een mooie rente ontvangen.

Als je een lening nodig hebt kan je deze aanvragen. Hierbij moet je de looptijd en het bedrag invullen en aangeven wat je als collateraal wil gebruiken. Na goedkeuring krijg je een voorstel en kan je de aanvraag bevestigen. Het geleende bedrag zal nu direct naar de opgegeven bankrekening gestuurd worden.

Tips voor als je fiat leent met bitcoins

TIP 1

tip geld lenen

Als de bitcoin prijs net hard is gestegen, neem dan geen lening waarmee je net genoeg collateraal hebt. Het vereiste is meestal 200%, maar de bitcoin prijs is in het verleden vaak met meer dan 50% gezakt. In dit geval zal je een margin call krijgen en als je hier niet aan kan voldoen zullen je bitcoins verkocht worden. 

Probeer een lening dus af te sluiten wanneer de bitcoin prijs relatief laag is. Als je het niet zo kan plannen of weinig inzicht in de markt heb kan je ook zorgen dat je wat extra reserve hebt. Neem dan dus geen maximale lening, maar zorg dat je wat speling hebt!

TIP 2

Als je een groot bedrag leent is het beter om bij verschillende aanbieders een beetje te lenen. Je moet je bitcoins namelijk als onderpand wegzetten en hiermee ga je automatisch een tegenpartij risico aan. Bovendien zijn het vaak jonge bedrijven, dus het is niet gegarandeerd dat er nooit iets mis zal gaan. Door de leningen over verschillende aanbieders uit te spreiden kan je de risico’s ook uitspreiden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Krijg Tot Wel 20 Procent Rente Op Jouw Crypto!Ontvang Voor 25 Dollar Gratis Bitcoin Als Je Nu Een Account Aanmaakt, Je Account Verifieert En Daarna Voor $100,- Aan Crypto Stort En Het Ten Minste 30 Dagen laat Staan

Bij Nexo kan je tot wel 20% rente krijgen op je crypto's. Deze rente wordt dagelijks uitbetaald, dus je hoeft er geen jaar op te wachten! Daarnaast kan je ook verschillende cryptocurrencies wisselen bij de interne exchange van Nexo of geld lenen met crypto als onderpand. Je zal verbaasd staan hoe gebruiksvriendelijk en snel dit platform is. Als je nu een account maakt en 100 dollar stort krijg je bovendien nog eens 25 dollar gratis!