Menu Sluiten

Wil Je Af Van Fiat Geld, Maar Vind Je Bitcoin Te Volatiel? Goud Tokens Met Een Hoge Rente Zijn Een Goed Alternatief!

goud tokens

Fiat geld is in grote problemen gekomen en het lijkt erop dat dit op korte termijn niet beter zal gaan worden. Nadat er in de laatste twee jaar bijna twintig procent nieuw fiat geld per jaar is bijgedrukt, begint de inflatie nu ook in de CPI zichtbaar te worden en dit is waarschijnlijk pas het begin. Het is bijna zeker dat je fiat spaargeld de komende jaren snel zal verdampen, dus Bitcoin is een zeer goed alternatief omdat niemand het zomaar bij kan drukken. Bitcoin is echter erg volatiel: Dus wat zijn de opties als je uit fiat wil stappen en toch wat stabiliteit wil hebben?

*Disclaimer: Dit artikel is puur educatief en moet niet als investeringsadvies gezien worden!

Bescherming tegen inflatie

bescherming tegen inflatie

Volgens ons is Bitcoin verreweg de beste bescherming tegen de extreme geldontwaarding dat momenteel plaatsvind. Het is er speciaal voor gecreëerd en werkt tot op heden perfect. Door de hoge volatiliteit is het echter alleen op langer termijn een goede optie: Historisch gezien is de koopkracht van Bitcoin alleen over een periode van vier jaar gegarandeerd gestegen. 

Over kortere perioden zijn flinke drawbacks mogelijk en kan je dus tientallen procenten van je koopkracht zien verdampen. Het is dus ook niet verstandig om geld dat je binnen vier jaar verwacht uit te moeten geven in Bitcoin op te slaan. Om toch uit fiat te kunnen stappen zou een minder volatiel alternatief dus perfect zijn, zeker voor het spaargeld voor de korte termijn. Goud als historisch bewezen hard geld komt hier in het vizier. Als je voor goud tokens kiest kan je ook nog eens een leuke rente ontvangen!

*Bitcoin en goud zijn beide vormen van ‘hard geld’. Dit betekent dat het moeilijk is om het te maken. Niemand kan dus zomaar geld bijmaken en daarmee jouw spaargeld verwateren. Hard geld is dus de beste manier om jezelf te beschermen tegen inflatie. De positieve implicaties van hard geld op zowel de individu als op de maatschappij zijn enorm. Om je hier verder in te verdiepen raden wij je aan het boek hieronder te lezen.

de bitcoin standaard

Fysiek goud VS goud tokens

In de regel is het altijd aan te raden om fysiek goud te kopen, want dan heb je namelijk geen tegenpartij risico. Fysiek goud kan je vergelijken met bitcoins op je eigen hardware wallet, terwijl goud tokens in deze vergelijking bitcoins op een exchange zouden zijn. Toch zijn goud tokens een interessant product, omdat ze veel meer liquide zijn dan fysiek goud en bovendien nog een mooie rente op kunnen leveren.

Helemaal als je Bitcoin gebruikt om jezelf tegen inflatie te beschermen op de lange termijn, kunnen goud tokens zeer bruikbaar zijn voor de korte termijn. Op korte termijn is de kans dat het tegenpartij risico voor problemen zorgt namelijk zeer klein. Bovendien kan je goudtokens zeer snel, zeer goedkoop en 24 uur per dag voor Bitcoin swappen, terwijl fysiek goud helemaal niet zo liquide is. Daar komt de hoge rente nog eens bovenop. Als korte termijn spaargeld of als mix in een meer uitgebreide portfolio zijn goudtokens erg interessant. 

De Beste Goudtokens

Er zijn verschillende goudtokens op de markt. De goudtokens die wij hier beschrijven zijn gebackt met fysiek goud. Dit goud wordt in een kluis bewaard. Met het token is het fysieke goud tegen bepaalde voorwaarden opvraagbaar. Dit zijn de twee goudtokens waar je rente op kan krijgen:

PAXG of PAX Gold

goud token paxg

PAXG of PAX Gold is a goud token uitgegeven door Paxos, hetzelfde bedrijf dat de PAX stablecoin beheerd. PAXG is het best gereguleerde en het meest ondersteunde goud token op de markt. Ethereum wordt gebruikt als de rail: De tokens kunnen dus in een Ethereum wallet opgeslagen worden. 

Nexo, Celsius en BlockFi geven allemaal rente op PAXG. Bij BLOCKFI krijg je tot 3.25% rente op je PAXG, bij CELSIUS tot 5.5% en bij NEXO tot wel 8%. Bij zowel BlockFi als Nexo kan je in je account PAXG voor andere crypto’s swappen. HIER kan je PAXG swappen voor andere crypto zonder dat je jezelf aan hoeft te melden en zonder KYC. Zo kan je ze direct naar je rente account laten sturen.

Tether Gold

goud token tether gold

Tether Gold of XAUT is een goud token van Tether, hetzelfde bedrijf dat USDT uitgeeft. Tether Gold is ongereguleerd en daarom voor bijvoorbeeld Amerikaanse klanten niet toegestaan. Celsius is de enige die Tether Gold ondersteund en geeft een rente van 5.5%.

Rente op je goud tokens

RENTE PAXG

RENTE XAUT

ACTIE


MAAK ACCOUNT

8.0 %

-

Ontvang voor 25 dollar BTC nadat je 100 dollar gestort hebt

5.5 %

5.5 %

Gebruik code 12898648af en ontvang voor 50 dollar BTC als je 400 dollar stort en een maand laat staan

3.25 %

-

Gebruik code caf7367f en ontvang 10 dollar BTC als je 100 dollar stort 

4.8/5 - (17 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Krijg Tot Wel 20 Procent Rente Op Jouw Crypto!Ontvang Voor 25 Dollar Gratis Bitcoin Als Je Nu Een Account Aanmaakt, Je Account Verifieert En Daarna Voor $100,- Aan Crypto Stort En Het Ten Minste 30 Dagen laat Staan

Bij Nexo kan je tot wel 20% rente krijgen op je crypto's. Deze rente wordt dagelijks uitbetaald, dus je hoeft er geen jaar op te wachten! Daarnaast kan je ook verschillende cryptocurrencies wisselen bij de interne exchange van Nexo of geld lenen met crypto als onderpand. Je zal verbaasd staan hoe gebruiksvriendelijk en snel dit platform is. Als je nu een account maakt en 100 dollar stort krijg je bovendien nog eens 25 dollar gratis!