Menu Sluiten

Wat zijn de grootste risico’s wanneer je bitcoins wegzet tegen rente

risico

Wanneer je bitcoins wegzet tegen rente loop je altijd een verhoogd risico. Je moet dus genoegen nemen met extra risico’s om een hoger rendement mogelijk te maken. Goede investeerders weten precies wat de risico’s zijn en proberen zo veel mogelijk extra rendement te behalen tegen een zo laag mogelijk risico. 

Het gewicht van een bepaald risico is persoonlijk

Het inschatten van de risico’s moet je altijd zelf doen. Het is namelijk zeer afhankelijk van je eigen situatie. Het bewaren van je eigen keys is in de regel veel veiliger dan het stallen van je bitcoins bij een 3e partij, maar als je weinig kennis hebt en bijvoorbeeld geen backup hebt gemaakt kan dit juist veel gevaarlijker zijn. Bovendien is het van belang om over een goede plaats te beschikken om je keys veilig te bewaren. 

Wij raden altijd aan om minstens twee derde van je bitcoins veilig in eigen beheer te houden op een hardware wallet en even wat moeite te doen om te begrijpen hoe de private key, public key, pincode en backup werkt. Op deze manier heb je het meerendeel van je bitcoins goed beveiligd en kan je toch nog een hogere rente ontvangen dan met Euro’s op de bank. Rentes op bitcoin zijn doorgaans namelijk veel hoger. 

Het kan deel uitmaken van goed risico management

Toch kan het stallen van een klein deel van je digitale vermogen bij een 3e partij soms beter zijn dan alles in eigen beheer houden. Wanneer er dan toch onverwacht iets fout gaat ben je in ieder geval niet alles kwijt. Behalve het voordeel van de rente heb je dus ook je vermogen en dus de risico’s gespreid. 

Bitcoin is nog vrij nieuw en services die rente op bitcoins geven staan ook nog in de kinderschoenen. Er worden dus nieuwe en vaak ongeteste technieken gebruikt en de bedrijven die de service leveren hebben nog maar een kort track record.

We verwachten dat het over tijd steeds veiliger wordt om je bitcoins tegen een rente weg te zetten omdat de industrie volwassen wordt. In de toekomst kan je dus een steeds groter deel van je vermogen veilig op deze manier weg kan zetten. 

Wat zijn de grootste risico’s?

Je bitcoins wegzetten tegen rente komt dus altijd met extra risico’s. Het is belangrijk deze te begrijpen en je allocatie hierop aan te passen. Dit zijn de belangrijkste risico’s:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarschuwing!Er Vind Een Enorme Liquidity Crisis Plaats Waarbij Verschillende Bedrijven Omvallen.

Door de crashende economie staan veel Bitcoin / Crypto bedrijven onder enorme druk door liquiditeitsproblemen en gaan sommigen zelfs failliet. Het is momenteel zeer riskant om je bitcoins bij een 3e partijen te stallen. Wij raden iedereen daarom aan om waar mogelijk alle bitcoins bij 3e partijen weg te halen en in zelf-custody onder te brengen tenminste tot de storm voorbij is. Door zelf je keys te veilig te bewaren kan je alle tegenpartij risico's uitsluiten!